#CSAKAZÉRTIS futok

#CSAKAZÉRTIS

Vazelin és egy újabb saláta - nem kell itt sz@rakodni!

2019. január 07. - HASHTAGCSAKAZÉRTIS

 

49666798_1753772434768179_8886676343496900608_n.jpg

Hajnalban kelek, a fürdőszobában már csukott szemmel megtalálom a futócuccaimat. Nincs sok ruhám, nem is akarok ezen változtatni, mert fölösleges annyit vásárolni. A Cirmi a fürdőben alszik, de amikor besettenkedem hajnalban, az első dolga az, hogy a hátamra ugrik, persze belémmélyeszti a körmeit. Aztán fölmászik a nyakamba és dorombol. Ez a hajnali rituálé. Szeretem. Mindig elküldöm a fenébe, aztán jól megdögönyözöm. 

A vazelin mosolyogva vár rám. Kiveszem a szekrényből és bekenem vele a pulzuspánt alatti területet. Vagyis a mell alatti részt. Ez azért fontos, mert nekem különben véresre dörzsöli a bőrömet a pánt hosszú futásnál. A saját bőrömön kellett ezt megtapasztalnom, ha esetleg valaki most kezd futni mellkaspánttal, jobb, ha felkészül erre az esetleges helyzetre. 

Szeretem a hajnali öltözkodést, a futószerelésemet, a cipőmet. Úgy istenigazából ebben a szerkóban vagyok önmagam. Minden más csak színház. Futás közben az ember csak önmagát tudja adni, ez egy őszinte dolog. Sokat gondolkodom, mialatt lefutom a 3 km-es szakaszt a megszokkott futóhelyemig. Már nem félek a sötétben, sőt. Sokkal jobb érzés a szinte kihalt utcákon klipp klapp, klipp klappolni, nem lát senki. Mert utálom, ha néznek. Itt a környéken sokan dohányoznak az utcákon, és ez már zavar. A szaglásom kifinomult lett, mióta rendszeresen futok, még a ruhaöblítők illatát sem bírom elviselni edzés közben. A természetes illatok jöhetnek, de a mesterséges szagoktól kifordul a gyomrom. 

Ma16 kilométert futok. Újra formában vagyok, nem sietek a hidegben, de a tavalyi évhez képest kicsit sikerült gyorsulni. A levegőt nyugodtan veszem, koncentrálok a mozdulataimra. A chi futásról az elmúlt évben sokat olvastam, igyekszem beépíteni az életembe a könyvben olvasott dolgokat. Szeretem a hideget, ahogy az arcom kipirul és egészséges színe lesz, mire hazaérek. Annyi, hogy dupla kesztyűt húzok a kezemre, mert különben az ujjvégeim fájdalmasan elgémberednek az edzés végére. 

Két kulacsot viszek magammal. Az egyikbe meleg gyógyteát, a másikban meleg vizet öntöttem. Mivel nem túl jó minőségű a kulacs, így már tudom, hogy úgyis ki fog hűlni. Jéghideg folyadékot azonban télen nem tudok meginni futás közben, a folyadékpótlás azonban elengedhetetlen. Nekem az vált be, hogyha 20 percenként iszom. 

Mire hazaérek, már kivilágosodik. A család ébren van, a kamasz lányom kivtelével. Őt a szünetben hagyjuk aludni, pihenjen csak. 

Gyors zuhany és már kopog a szemem az éhségtől. Megiszom egy pohár vizet, és megkívánom a salátát. Most de rögtön szükségem van egy nagy adag salátára. Szorít az idő, mert menten elájulok az éhségtől, ezért egy nagyon egyszerű, gyors és egészséges salit készítek a hűtőben lévő maradékokból:

Hozzávalók: 

- madársaláta 

- marék dió

- savanyú káposzta

- retek

-1-2 kanál olívaolaj

- koktélparadicsom 

- olívabogyó

Elkészítés:

A hozzávalókat felvagdalom, egy tálba rakom, az olívaolajjal leöntöm, összekeverem és megeszem. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hashtag-csakazertis.blog.hu/api/trackback/id/tr3114542778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása