Csicseriborsó saláta
Hozzávalók:
Mennyiség: mindent érzésből. Én maradékokból állítottam össze a salátát. Szerintem az arányok össze-vissza tolódhatnak.
- egy pohárnyi főtt csicseriborsó
- fél citrom leve
- fejeskáposzta vagy lilakáposzta
- egy marék dió
- egy kevés napraforgómag
- 1 db sárgarépa
- petrezselyem vagy zellerlevél
- kicsi parajdi só
Elkészítés:
- A csicseriborsót este áztasd be ( 3 ujjnyi víz lepje el, mert felszívja a vizet).
- Reggel öblítsd le a vizet a csicseriborsóról és főzd meg kis-közepes fokozaton, majd hagyd kihűlni.
- Szeleteld apró kockákra a káposztát.
- Répát hámozd meg, szeleteld apró darabokra.
- Keverd össze egy tálban a csicseriborsót, a káposztát, a sárgarépát, a diót, a napraforgómagot és a petrezselymet/zellerlevelet.
- Öntsd le citrommal, sózd meg picit és ismét jól keverd össze.
- Jó étvágyat! Készen van a #csakazértis tízórai! :-)