Amikor még cuki, aranyos kislány voltam, senki nem tudta belémtömni a brokkolit. Igaz, nem is akarták. De ha megéreztem a főtt brokkoli illatát, azonnal a hányinger kerülgetett.
Mit tesz a motiváció? Hát azt teszi, hogy jelenleg dobogós helyen van nálam ez a finomság. Nevetségesen egyszerű salátával fogok most előrukkolni, bárki el tudja készíteni két rohanás között.
Brokkoli salátaszerűség, bulgurral
Hozzávalók:
- 1 db közepes brokkoli ( ha nagyon rákapsz az ízére, lehet kettő darab is )
- 1 db alma
- kb. 8 db dió
- iciri piciri parajdi só
- fél csésze bulgur
Elkészítése:
- A bulgurt megmosom, kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára párolom, csipetnyi sóval.
- Eközben a brokkolit hideg vízbe teszem és forrásig főzöm.
- Utána a brokkolit kiveszem és hideg vízzel lemosom.Az almát kockára vágom.
- Egy tálba öntöm a megpárolt bulgurt, a brokkolit, az almát és a diót. Picit megsózom.
- Megeszem.