Reggel elszaladtam futni a kastélyparkba, és nagyon megörültem, amikor összetalálkoztam két futótársammal, Csabával és Zolival. Mivel november végén úgy döntöttem, hogy egy ideig "örömfutok", így tudtam csatlakozni a fiúkhoz, nem néztem ma a pulzusszámokat. Annyira elbeszélgettük az időt futás közben, hogy késve értem haza, nem vettem észre, hogy kicsit többet futottam, mint terveztem. Sebaj, jó volt látni a srácokat!
Azonban intergalaktikus időzavarba kerültem, és úgy láttam, hogy a főzésből tudok időt spórolni, ha utol szeretném magamat ma érni az egyéb kötelezettségeim vonatkozásában.
Mivel kifogytam minden zöldségből - ma jön újabb gyümölcs-és zöldség szállítmány, de csak délután -, 5 szál répán és egy vöröshagymán kívül nem sok dolgot találtam.
Úgy döntöttem, ma vegán répaleves lesz ebédre - a második fogásból szerencsére tegnapról maradt -. ,
még mindig nem fejlődött az esztétikai érzékem az ételfotózás területén, nézzétek el nekem...
Hozzávalók:
4-7 db répa ( mindegy mekkora )
1 db vöröshagyma
kb 1 dl víz
só
bors
háromnegyed kanál kurkuma
fél teáskanál kakukkfű
olívaolaj vagy kókuszolaj ( de vízzel is párolhatsz, úgy még egészségesebb )
2-3 dl kókusztej
2 dl paradicsomlé
Elkészítés:
Olajon vagy vizen megpárolom a vöröshagymát és a felszeletelt répákat.
Sót, borsot, kakukkfüvet, kurkumát szórok a párolt cuccokra.
Beleöntöm a paradicsom levet a trutyiba.
Fedő alatt puhára főzöm a répát. Ha megpuhult összeturmixolom az egészet, majd a kókusztejjel felöntöm és fölforralom.
Megeszem.